איך לשלב בין יין לגבינות

הטאנינים המובהקים שלהם חשובים בשילוב עם יין אדום וגבינה, כפי שנדבר בהמשך. טאנין הוא חלק ממה שמעניק ליינות האדומים את האופי המובהק שלהם, אבל זה יכול להיות גם אתגר לשילוב עם גבינה, מסבירה ז’נט. בפועל, המשמעות היא שאנחנו ממליצים להיצמד לאדומים בהירים יותר עם פחות טאנין שניתן לשלב עם גבינות חזקות יותר.

לדוגמא

השילוב של יין עם קורד נמתח עדיף על יין לבן אלכוהולי, שכן אופי ים תיכוני זורם לטעמים ולניחוחות. דוגמאות לזיווג גבינות יין במקרה זה הן יינות לבנים מוצרלה, בופאטה, Aprinio daversa ו- Irpinia כמו Greco di Tufo, Fiano di Avellino, Caciovallo, Silano, Calabria, Pecorello, Mantonico, Scamorza, Puglia, Burrata and Stracciatella – כולם סנסציוניים. בשילוב עם יינות סלנטורוזה.

גבינות רכות, שמנת וחריפות כמו טאלג’יו ולימבורגר מחמיאות לבירה טובה ויינות מתוקים כמו ריזלינג. שילוב של גבינת עיזים ויין כמו רנני או ריזלינג מאופיין בחומצת לימון לאיזון קרם הגבינה.

גבינות טריות ורכות אוהבות לבנים פריכים

ורדים יבשים, יינות מבעבעים, יינות יבשים ואדומים בהירים עם טאנינים נמוכים. שמפניה ויינות מבעבעים אחרים משתלבים בגבינות שמנת כפולה או משולשת, שכן הבועות עוזרות לחתוך את השכבה העבה שהגבינה מניחה. גבינה כחולה מלוחה מתאימה ביותר עם יינות קינוח מתוקים כמו פורט וסאוטרן, בניגוד לרעיון שזוגות מנוגדים מושכים אליו.

גבינה זקוקה ליינות לבנים בעלי חוזק בינוני

יינות אדומים פירותיים, יינות מבעבעים וינטג ‘ויינות אפריטיף המציעים איזון של חומציות, פרי וטאנינים. על פי גבינת ויסקונסין, יינות אדומים משתלבים היטב עם גבינות חזקות ומיושנות כמו צ’דר חם במיוחד. הטאנין ביינות אדומים משתלב היטב עם גבינה חריפה מלאה ומשמש כמנקה חיך בלגימות ובנגיסות.

גבינה שמנת עשירה ומעורבת עם יין לבן חמאתי ועשיר באלון יוצרת חווית טעם הרמונית

הבועות וניצוצות היין מהווים נקודת נגד יפה לגבינה העשירה, ללקק את הלשון וגורם לך לרצות לנגוס. מכיוון שיין לבן מכיל פחות טאנינים מגבינת ויסקונסין, הייתי אומר שיין לבן הוא היין לשילוב עם גבינה.

אזורים תואמים לא עובדים כאשר הם לא מוגשים עם גבינת עזים טרייה מלואר, אבל קברנה פרנק עשיר בטאנין בשילוב עם טרואר היא נקודת התחלה נהדרת.

אתה יכול להתחיל את מסע גבינת היין שלך עם רשימת גבינות שמשתלבות היטב ביינות לבנים פופולריים

רשימה זו כוללת הכל כלול, אך היא אמורה לתת לכם מושג אילו יינות ישתלבו בצורה הטובה ביותר עם איזו גבינה. מצא גבינה, בחר יין מרשימה מומלצת ומצא נירוונה מתאימה.

יין קינוח קל לזווג עם יין קינוח וגבינה

התאימו את המתיקות של יין הקינוח כדי לאזן את המליחות של גבינה חזקה וחריפה. שלב ריזלינג חמוץ מתוק עם גבינה חזקה או שלב גרסה יבשה עם גבינה עדינה ורכה. יש כלל פשוט לזכור כשמשלבים יינות מתוקים וקינוחים: אם אתם רוצים את הגבינה מלאה בטעמים מנוגדים, שלבו גבינות חזקות כמו סטילטון עם סוטרן מתוק.

אל תפחד לבקש המלצות מרוכשי יין בחנות המקומית שלך

נהוג להגיש יין וגבינה עם גבינה, אך איך שתזוגות יין עם גבינה – ואיך טעמים, מרקמים, ניואנסים, קומפלקסים חמוצים מתוקים משלימים או מסיחים זה את זה – לא תמיד פשוט כמו שזה נראה. אם אתם תוהים כיצד לבחור את הגבינה המתאימה, הליווי המושלם ליין הרצוי לכם, או כיצד להגיש יין עם גבינה במסיבה הבאה שלכם, קראו הלאה. עצה חשובה נוספת היא שילוב גבינה ויין מאותו האזור כדי לשמר את הטעם והתרבות הגסטרונומית של המקום, ולמצוא שילובי טעמים מעולים המאששים זאת. בואו נראה כיצד רעיונות שילוב הגבינות שלנו יכולים להתאים להרמוניה עם יינות יבשים וגבינות שונות. ההנחיה הראשונה לזיווג יין וגבינה שעליכם לקחת בחשבון היא לבחור יין וגבינה מאותו האזור.

גלה עוד על דוגמאות טריטוריאליות לזיווג יין וגבינה – וכיצד הן סותרות זו את זו. זכור כי החך משתנה מאדם לאדם ואתה בדרך להיות מומחה כיצד לשלב יין עם גבינה.

נהוג לומר כי יין לבן מתאים הכי טוב לגבינה רכה ויין אדום הכי טוב עם גבינה קשה, אך תיאוריה זו מיושנת. רוב הגבינות מזדקנות ובעלות טעם חריף יותר, מה שמרמז שיין לבן טארט משתלב טוב יותר עם גבינה מאשר יין אדום חמצמץ.

בקושי יש משהו גדול יותר בחיים מאשר חתיכה טובה של גאודה מעושנת יחד עם יין שחור או חום לבבי

השותף המושלם עבור לוח גבינה מתוחכם. גבינות מיושנות של אגוזים מאזנות את הגימור החזק והאלוני שידוע בקברנה סוביניון. קברנה הוא יין אדום מלא עם ניחוחות פרי כהים יותר משיראז ומשתלב היטב עם גבינה חזקה.

פינו נואר

הוא יין מורכב ועדין וקלילותו משתלבת עם גבינות עשירות ורכות כמו קממבר. טעם הפטריות של פינו נואר משתלב עם הטעם הארצי של הגבינה. גבינת קליפה שטופה משתלבת עם ריזלינג יבש ואילו המתיקות המורגשת של שרדונה מפצה על צחנת הגבינות.

הוא מספק דחיפה מדהימה של פרחי בר ומינרליות אדמתית עמוקה בשילוב תווי שמנת מתוקים ומוצקים עם חומציות דביק, ממתק ותבלין דמוי ג’ינג’ר, מינרליות אבן לחה, שקדים כתושים כבעיטות וסוג זה של עור גבינה איכות. זה הולך יפה עם ארוחת הערב כשהיא סגורה ומוכנה. גריג’יו הוא יין לבן תכליתי שמשתלב היטב עם גבינות רבות, כולל מוצרלה וגבינת עזים.
עבור עוד מידע בתחום של טעימות יין וגבינות ואיך לשלב בין יין לגבינות מומלץ לבקר באתר meshekofir.co.il